Kennisbank

Lees hier alle artikelen over hoog laag bedden. Mocht u meer informatie willen ontvangen of heeft u andere vragen, neem dan contact met ons op.

Wat is een hoog laag bed?

Een hoog laag bed is eigenlijk een standaard bedden, maar het biedt daarnaast de mogelijkheid om in hoogte te worden versteld. Vooral als u te maken heeft met thuiszorg is een ergonomische bedhoogte van groot belang. Maar ook zonder zorg kan het verstandig zijn om één deel van het bed als hoog laag bed uit te voeren. Bij het kiezen van een nieuw bed of boxspring, denkt u immers aan langdurig comfort. 

Artikel lezen

De voordelen van een hoog laag bed

Hoog laag bedden zijn een handige en veilige oplossing voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het in- en uitstappen van bed, of voor verzorgers die hun patiënten beter willen verzorgen. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van een hoog laag bed.

Een van de voordelen van een hoog laag bed is dat het bed in hoogte verstelbaar is. Dit betekent dat de patiënt het bed op de juiste hoogte kan instellen voor een makkelijke in- en uitstap. Daarnaast zijn hoog laag bedden uitgerust met veiligheidsopties, zoals een veiligheidshek, om ervoor te zorgen dat de patiënt niet uit bed kan vallen zoals een ziekenhuisbed.

Artikel lezen