Voordelen van een infraroodcabine: de uitleg!

Een infraroodcabine heeft een aantal praktische voordelen ten opzichte van een traditionele sauna. Maar bovenal zijn de therapeutische werking en de positieve effecten op de gezondheid onmiskenbare voordelen. Infraroodwarmte kan heel verlichtend werken bij spier- en gewrichtspijnen. Hieronder geven wij nadere uitleg over de verschillende voordelen van de infraroodsauna. Achtereenvolgens komen de volgende aspecten aan bod.
- Pijnverlichting bij spier- en gewrichtsproblematiek of reumatische klachten!
- Goede ontgifting in de infraroodsauna.
- Vermindering van huidproblemen, bijv. bij  psoriasis, eczeem of acné (jeugdpuistjes)
- Snelle opwarmtijd.
- Lage gebruikskosten.
- Aangename saunabeleving voor grotere groepen gebruikers door lagere temperaturen.
- Hoog gebruiksgemak.
- Simpel op normaal 220V-stopcontact aan te sluiten.
- Zeer ruime plaatsingsmogelijkheden.
- Makkelijk te installeren of te monteren op iedere plek in uw eigen huis.

EEN IR-SAUNA BETER VOOR DE SPIEREN EN GEWRICHTEN.

Het allergrootste verschil tussen de traditionele sauna en een infraroodcabine is zonder twijfel het positieve effect van de infraroodwamte op de spieren en gewrichten. Infraroodwarmte is niet alleen heel aangenaam, maar dringt ook dieper door in uw huid en dat heeft juist een helend effect op uw spieren en gewrichten. U kunt soepeler bewegen; stijfheid vermindert. Met de keuze voor een infraroodcabine van Supersauna heet u de mogelijkheid om één, twee of zelfs drie verschillende soorten stralers in één cabine  plaatsen, precies toegesneden op uw individuele situatie. Die keuze maken we samen met u op basis van uw persoonlijke uitgangspunten zodat u een maximale dieptewerking ervaart op uw spieren en gewrichten. Hiervoor nemen we ruimschoots de tijd, en kunt u  "proefdraaien" in onze cabine, zodat we voor u het beste effect kunnen sorteren.

Interessant artikel over uw gezondheid en de infrarood sauna.
Klik hier voor meer informatie over artritis en de infraroodcabine.
Klik hier voor meer informatie over het ontgiften in de infraroodcabine.

Tevens stimuleert infraroodwarmte de bloedsomloop en worden afvalstoffen sneller afgevoerd, bloedvaten verwijden het gevolg daarvan is een grondige reiniging van huid en lichaam, soepelere spieren, een zachte gezonde huid. Tevens heeft de zuiverende werking van de IR cabine heeft een positieve invloed op huidaandoeningen zoals acné, psoriasis en eczeem. Ook een leuke bijkomstigheid is doordat u extreem transpireert dit veel energie vergt en voor een hoge calorieverbranding zorgt.

Sporters, reumapatiënten, mensen met rugklachten en ouderen die last hebben van hun spieren en gewrichten gebruiken de infraroodcabine’s van Supersauna.nl naar volle tevredenheid. Alle gebruikers geven aan dat  het regelmatig gebruik van een infraroodcabine de kwaliteit van het leven verhoogd. Er is geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten voor deze verschillende groepen, omdat dit wetenschappelijk lastig is aan te tonen. De reacties van de verschillende infrarood cabine gebruikers zijn verschillende en variëren positief over de aangename warmte tot laaiend enthousiast over de pijn verlichtende werking bij met name spier- en gewrichtsgerelateerde klachten (zoals reuma en artrose).  Door deze helende werking van de  infrarood zijn artsen positief over het gebruik van de een infraroodcabine voor verschillende aandoeningen aan spieren- en gewrichten. We merken bij SuperSauna vaak dat klanten worden doorgestuurd en dat zegt natuurlijk veel over de positieve effecten van infrarood warmte.

Meer informatie over de gezondheid en de infraroodcabine in dit interessante artikel.

ONTGIFTEN IN DE INFRAROOD SAUNA, HOE WERKT DAT?

Veel ziekten ontstaan doordat er een teveel van toxische stoffen in ons lichaam aanwezig is. Dagelijks komen we met deze toxische stoffen in contact. Of het nu via het werk, via vervuiling in de lucht of door chemicaliën in alledaagse producten is, we ontsnappen er niet aan. Veel van deze stoffen zijn lichaamsvreemd en horen er niet thuis. We kunnen dit deze stoffen uit ons lichaam halen door ontgifting. In het Hippocrates Health Institute in Florida, ‘s werelds oudste gezondheidscentrum, is infraroodtherapie al jaren onderdeel van het ontgiftingsprogramma. Dokter Clement, medisch directeur van het centrum, licht even toe: Infraroodsauna’s zijn een geweldig middel, en kunnen het ontgiftingsproces enorm versnellen. De warmte komt een eind diep in het weefsel, waardoor het natuurlijk metabolisme gaat versnellen. Het zorgt er ook voor dat de circulatie verbetert, en gaat zuurstof toevoegen aan de weefsels. 
Klik hier voor meer informatie over het ontgiften in de infraroodcabine.

HUIDPROBLEMEN: KAN EEN INFRAROOD SAUNA DAARBIJ HELPEN?

Steeds meer dermatologen gebruiken de infrarood sauna voor het behandelen van psoriasis, eczeem of acne (jeugdpuistjes). Deze methode geeft in veel gevallen goede resultaten zonder negatieve bijwerkingen welke bij vele soorten creme's of andere medicijnen het geval zijn.  De diepe straling van de infrarood stralers veroorzaakt een verhoogde bloedcirculatie, waardoor meer zuurstof en voedzame elementen naar de cellen kunnen worden getransporteerd. Dit zuivert je huid. Je poriën worden grondig gereinigd terwijl en je zweet worden allerlei soorten gifstoffen uit tijdens een sessie in de infrarood.  Regelmatig gebruik van een infrarood sauna verbetert het immuunsysteem en helpt bij het verwijderen van gifstoffen, die de huidontstekingen kunnen veroorzaken. Door de infrarood verdwijnt de jeuk die gepaard gaat bij eczeem en stimuleert het genezingsproces van de huid. Klik hier voor meer informatie over gebruikt infrarood sauna bij huidproblemen.

DE SNELLE OPWARMTIJD VAN EEN INFRAROOD CABINES / INFRAROOD SAUNA.

Bij de traditionele (Finse) sauna is het normaal dat u de sauna laat opwarmen tot 70/110 graden. De opwarm tijd is geheel afhankelijk van hoe groot uw sauna is en het vermogen van de kachel. Normaal gesproken heeft u voor iedere m3 ruimte 1 kilo watt vermogen nodig. Gemiddeld genomen doet een kachel er 45 minuten over om de gehele ruimte tot 70/110 graden te brengen. Bij een Infraroodcabine is dit niet het geval!

Omdat het bij de infraroodcabine niet gaat om de warmte van de lucht maar de infrarood stralingswarmte welke van de lampen afkomt is de opwarmtijd van een  ir-cabine slechts 5 tot 10 minuten. SuperSauna maakt gebruikt van speciale ir-stralers met een goede dieptewerking en zowel IR-A, IR-B en IR-C infrarood. Supersauna maakt gebruik van verschillende stralers waardoor de infraroodcabine zeer snel een behagelijke temperatuur van ongeveer 40 tot 50 graden bereikt!

 

GOEDKOPER IN VERBRUIK EN ONZE INFRAROOD CABINES KUNT U GEWOON OP EEN NORMAAL STOPCONTACT AANSLUITEN.

Vrijwel alle traditionele finse sauna’s sluit u aan op kracht stroom, deze vragen 6KW tot wel 18KW!! Dit wil zeggen dat deze op krachtstroom werken en dus zeer veel stroom verbruiken. Voor de infrarood cabine’s van SuperSauna heeft u geen krachtstroom nodig, een infrarood sauna  vraagt tussen de 1100 watt en 3000 watt (stofzuiger verbruikt ongeveer 2000 watt). Hierdoor kunt u de infrarood sauna gewoon aansluiten op een normaal stopcontant en heeft u verder geen aanpassingen nodig.

 

WAT KOST EEN INFRAROOD CABINE PER SESSIE?

Het stroomverbruik van een infrarood sauna  is afhankelijk van het aantal stralers in de cabine en het wattage van deze stralers.  Er van uitgaand dat u een infrarood cabine heeft met 8 stralers met een totaal afgenomen vermogen van 2400 Watt (2,4 kW). Een kW kost ca. € 0,228* Per uur,  U verbruikt dus per sessie van 30 minuten 1,2 kW (de helft van 2,4kW) x € 0,228* = € 0,2736* Indien u een dubbeltariefmeter heeft, wordt het in het daltarief nog goedkoper.

Nu is het dus een simpele rekensom om te kijken wat de kosten voor u zijn als u de infraroodcabine 2x per week 30 minuten gebruikt bekeken over een heel jaar.
€ 0,2736* zijn de kosten per sessie x 2 komt u op € 0,5472* Per week. Een jaar telt 52 weken dus € 0,5472* X 52= € 28,45* PER JAAR!

AANGENAMER VOOR EEN GROTERE GROEP MENSEN (DOOR DE LAGE TEMPERATUUR).

Wat voor veel mensen een grote drempel is van de traditionele sauna is het zeer benauwde gevoel wat ze er krijgen, door de hoge temperaturen en de hoge luchtvochtigheid is het voor veel mensen niet om uit te houden in een traditionele sauna.
-  Doordat u niet met een kachel werkt haalt u temperaturen tussen de  70 en tot 110 graden.
-  Doordat men water op de kachel gooit word er de luchtvochtigheid in de finse sauna zeer hoog.

In een Infraroodcabine werkt dit totaal anders:
- De infrarood cabine kunt u maximaal tot 75 graden instellen, deze zal nooit warmer worden, dit voor een aangename infrarood ervaring.
- Doordat u direct voor de infrarood stralers zit wordt u van binnen opgewarmd en heeft u een zeer goede diepte werking op uw spieren en gewrichten.
- In de infrarood cabine is de luchtvochtigheid zeer laag doordat u geen water op de kachel gooit.


INFRAROOD SAUNA: HÉÉL GEMAKKELIJKER IN GEBRUIK!

Als u gebruik wilt maken van een traditionele Sauna dient u daar een aantal uur voor vrij te maken.
Alleen al het voorverwarmen van de traditionele sauna kost u al meer tijd en geld dan een volledige sessie in de infraroodcabine.

HET GEBRUIK VAN DE TRADITIONELE SAUNA:
Allereerst laat u de Finse sauna op temperatuur komen (dit duurt ongeveer 45 tot 55 minuten).

Het gebruik van de Finse sauna bestaat vaak uit meerdere sessies van circa 10 tot 20 minuten. 
Neem hiervoor alle tijd, gemiddeld 3 uur!

- Douchen en afdrogen.
- Warm voetenbad.
- Sauna gang 10 tot 20 minuten.
- U gaat naar buiten in de frisse lucht.
- Eventueel gaat u in een koud dompelbad
- Koude douche.
- Warm voetenbad.
- Rust pauze.

 Dit doet u 2 of 3 maal per keer dat u de sauna gebruikt.
Zoals u zelf ziet gaat hier veel tijd in zitten en is dit voor thuisgebruik niet aan te raden. (hiervoor gaat u liever een dagje weg naar de thermaalbaden.)

 

HET GEBRUIK VAN EEN INFRAROOD SAUNA VAN SUPERSAUNA®:

Allereerst laat u de Infraplus infrarood sauna op temperatuur komen (dit duurt slechts 5 tot 10 minuten).
Het gebruik van de Infraplus infrarood sauna bestaat vaak uit 1 sessie van circa 15 tot 30 minuten. 
- Douchen en afdrogen.
- Sauna gang 15 tot 30 minuten.
- Warm na douche.

 Zoals u al ziet bent u in 30 tot 60 minuten volledig ontspannen en klaar om de dag met een goede dosis verlichting te beginnen.
  

INFRAROODCABINE OP EEN NORMAAL STOPCONTACT AAN TE SLUITEN (220 Volt)!

Vrijwel alle traditionele finse sauna’s sluit u aan op kracht stroom, deze vragen 6KW p/u tot ooit wel 18KW p/u!! Dit wil zeggen dat u krachtstroom dient aan te leggen en de sauna kachel door een electricien dient aan te laten sluiten. Hierdoor zijn uw verbruikskosten veel hoger en uw installatie kosten.Voor de infrarood cabine’s van Supersauna.nl heeft u geen krachtstroom nodig zij vragen tussen de 1100Watt en 2900 Watt, deze kunt u dus op ieder 220V stopcontact aansluiten. U steekt de steker in het stopcontact en genieten maar! Zo simpel als het klinkt zo simpel is het ook! Als u de cabine heeft opgebouwd is het een kweste van de stekker van de infrarood cabine in het stopcontact te steken.

INFRAROOD SAUNA's ZIJN COMPACT EN DAARDOOR MAKKELIJK OVERAL IN HUIS TE PLAATSEN

Zoals u vast al gezien heeft op onze website zijn Traditionele Sauna’s over het algemeen stukken groter dan de infrarood cabine’s. Dit is omdat u voor een goede sauna sessie in de Traditionele Sauna dient te liggen op een bankje. Het grote voordeel van een infraroodcabine is dus dat dit niet het geval is! Voor een maximale diepte werking dient u recht voor de stralers te zitten zodat u de infrarood straling direct op uw spieren en gewrichten ontvangt. Dit wil zeggen dat een 2 persoon’s infraplus Infrarood cabine al mogelijk is vanaf 110 cm *100cm * 190cm! Daarom kunnen ze de infraplus infrarood cabine’s van SuperSauna klein en compact houden en zijn ze veel makkelijker te plaatsen dan een traditionele finse sauna. Daarnaaast heeft een infrarood sauna en bijna alle gevallen in eigen bodem, waardoor u ze bijvoobeeld ook in een kamer met vloerbedekking kunt plaatsen. 

MAKKELIJKE EN SNELLE MONTAGE VAN DE INFRAROOD SAUNA

De meeste finse sauna’s zijn bouwpakketten waar u gemiddeld 6 tot 12uur voor nodig heeft om deze in elkaar te zetten. Ooit bestaan deze uit allemaal losse latjes die u op elkaar dient te schuiven en vast te schroeven, en anders zijn het panelen die u aan elkaar dient te schroeven al bij al heel veel werk! Daarbij werkt u met een traditionele finse sauna met een krachtstroom kachel deze dient u te laten installeren door een electricien. Bij de infrarood cabine’s van SuperSauna is dit niet het geval! Door een zeer makkelijk klik systeem heeft u deze cabine binnen 40 top 60 minuten in elkaar staan. U haalt simpelweg alle panelen uit de verpakking en klikt deze zeer makkelijk in elkaar.

HET PLAATSEN VAN EEN INFRAROOD SAUNA: DIT IS WAT U MOET WETEN:

WAAR DE INFRAROOD SAUNA  TE PLAATSEN?
Ten eerste moet u ergens een goede plek vinden om de infrarood sauna te plaatsen. Daar moet natuurlijk een normaal stopcontact aanwezig zijn om de infrarood sauna te kunnen aansluiten. Dicht bij de badkamer vinden veel van onze klanten het meest praktisch. Mocht de infrarood sauna op de eerste verdieping (of hoger) of in de kelder komen staan dan is het belangrijk om goed op te meten of de grootste panelen door het trapgat passen. Bij een rechte trap is dit meestal geen probleem, maar als u een trap heeft met één of meerdere bochten, dan kan het voorkomen dat de panelen van de sauna niet door het trapgat passen. Soms kunnen de panelen dan door een groot verhuisraam toch naar boven gebracht worden. Maar als dit ook niet past, dan is er nog een mogelijkheid de grootste panelen te splitsen. In de winkel adviseren we u hier graag verder over.

IN EEN VOCHTIGE RUIMTE IS RED CEDAR HOUT BETER
Mocht de infrarood sauna in een vochtige ruimte zoals een badkamer of tuinhuis komen staan, dan adviseren we bij SuperSauna de houtsoort Red Cedar. De binnenkant van een infrarood sauna is namelijk altijd onbehandeld en moet ook onbehandeld blijven. Canadees Red Cedar hout is een van de weinige houtsoorten welke goed in vochtige kan staan onder dat het behandeld hoeft te worden. Ideaal dus voor de infrarood sauna!

MET HOEVEEL PERSONEN WILT U DE INFRAROOD SAUNA GEBRUIKEN?
Bij SuperSauna hebben we het grootste aanbod Infrarood sauna’s van Nederland en België. We hebben compacte 1-persooons modellen tot grote cabines waar u met wel 6-personen tegelijk in kunt. Voor ieder wat wils! De meest verkochte maat is die meestal van de 2- of 3-person. Deze zijn net wat ruimer als de 1-persoons waardoor ze meer comfort bieden en de afmetingen liggen rond de 120 cm tot 160 cm breed, wat voor de meeste mensen nog makkelijk te plaatsen is. Veel van onze klanten vinden het lekker, om met gestrekte benen op de bank te gaan liggen in de infrarood sauna. Afhankelijk van u lengte heeft u dan tussen de 140 cm tot 160 cm breedte nodig om dit te kunnen doen.

GOEDE ONDERGROND
De meeste infrarood sauna’s van SuperSauna hebben een eigen bodem en kunnen daardoor op iedere ondergrond geplaatst worden (vloerbedekking, laminaat, hout, beton ect), De enigste vereiste is dat de ondergrond wel recht en waterpas dient te zijn.

Klik hier voor actuele aanbiedingen van infrarood cabines.. 
Klik hier voor meer informatie over wat de infrarood sauna kan betekenen voor uw gezondheid... 
Lees meer artikelen over infrarood cabines...BRONNEN

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/str.45.suppl_1.tmp94
https://www.heart.org/en/health-topics/heart-failure/what-is-heart-failure/classes-of-heart-failure
https://www.ucsfhealth.org/conditions/heart_failure/treatment.html
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5873965/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19602651
https://www.healthline.com/health/vasodilation#causes
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4961993/
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/heart-failure/diagnosis-treatment/drc-20373148